Karma is a Bitch

Karma korjaa... Korjaako se oikeasti? Saako jokainen sen minkä ansaitsee? Vai pääsevätkö jotkut ihmiset vain huomattavasti helpommalla kuin toiset, vaikka käyttäytyisivät millä tavalla tahansa toista ihmistä kohtaan.

Mitä se karma korjaa?
Korjaako se loukatun ihmisen tunteet?
 - Ei.
Korjaako se tehdyn tekemättömäksi?
 -Ei.

Toisaalta itse tahdon uskoa tuohon sanontaan. Miksi? Koska minusta katkeruus sekä sen alla kytevä kostonhimo ovat asioita jotka syövät ihmisen mieltä aivan liikaa. Jos jätän kaiken karman armoille, ei minun tarvitse enää käyttää päätäni turhiin "kosto ajatuksiin" tai "loukkauksiin". Ne ovat elettyä elämää. Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta toisaalta minun täytyy myöntää myös se että minusta ei olisi koskaan tullut tällaista jos en olisi tätä oppi polkua tallannut.




Olen vuosi kausia tahtonut uskoa tähän yhtälöön, mutta tämän vuoden valossa ja näissä pohdinnoissa tämä asia vaan korostuu entisestään.Miksi katsoa taakse päin kun edessä on tulossa jotain paljon parempaa.  Ja jotta kenelläkään ei olisi hernettä nenässä tai peräti koko palkoa, niin tarkoitan tällä ihan perus asioita. En mitään suuria radikaaleja elämänkokemuksia, niissä jokainen tekee omat päätöksensä.

Karmahan ei kuitenkaan ole minkäänlainen kohtalo, vaan me jokainen ihminen voidaan vaikuttaa omaan elämään omilla valinnoillamme. Sanonta ”jokainen niittää sitä mitä hän kylvää” on sen summa. Taas pääsemme seuraavaksi aiheeseen, ole muille ihmisille sellainen jota odotat heidän olevan sinulle. Siis aivan älytön tämä ympyrä. Ihan sama mitä asiaa pohdimme, kierros tulee aina takaisin alku pisteeseen. Eli edellisen tekstini myötä olen taas päätynyt samaan lähtö pisteeseen. Mitä enemmän oivallan, sitä yksinkertaisemmaksi elämäni käy. Ja vaikka nämä asiat olen oivaltanut jo aikoja sitten, niin ne vain täytyy ottaa uudelleen esille, muistuttamaan missä oikeasti menemme. 

Kommentit

Suositut tekstit